Test av Beste Kredittkort
Vi har sammenlignet og rangert en rekke kredittkort for å finne ut hvilke tilbud som er best. Kriteriene for testen finner du rett under rangeringen. Testen er oppdatert November 2017.
Sammenlign tilbud
Klikk på "Sammenlign" for å enkelt sammenligne 2 eller flere kredittkort

Inneholder markedsføring

10
Gebyrfri uttak i utlandet
Gratis reise og avbestillingsforsikring
1% cashpoints på alle kjøp
Maks Kreditt:100 000,-
Aldersgrense:18 år
Årsgebyr:0,-

Annonselenke

SØK NÅ!
Sammenlign
9
Rabatt i over 230 nettbutikker
Gratis reise og avbestillingsforsikring
45 rentefrie dager
Maks Kreditt:150 000,-
Aldersgrense:18 år
Årsgebyr:0,-

Annonselenke

SØK NÅ!
Sammenlign
9
Rabatt på drivstoff og dagligvarer
Inntil 9 mnd rentefrihet
Reiseforsikring
Maks Kreditt:100 000,-
Aldersgrense:23 år
Årsgebyr:0,-

Annonselenke

SØK NÅ!
Sammenlign
8
4% bonus på valgfri kategori
Bonus kan brukes på drivstoff
Santander Kickback
Maks Kreditt:100 000,-
Aldersgrense:20 år
Årsgebyr:0,-/149,-

Annonselenke

SØK NÅ!
Sammenlign
8
Lavest effektiv rente
Inntil 50 dager rentefrihet
Rabatter i over 200 nettbutikker
Maks Kreditt:100 000,-
Aldersgrense:20 år
Årsgebyr:0,-

Annonselenke

SØK NÅ!
Sammenlign
8
Gebyrfritt
Santander Kickback
Reise og avbestillingsforsikring
Maks Kreditt:100 000,-
Aldersgrense:20 år
Årsgebyr:0,-

Annonselenke

SØK NÅ!
Sammenlign
6
Gebyrfritt kontantuttak
Forsikringer
1-3% bonus på kjøp
Maks Kreditt:100 000,-
Aldersgrense:20 år
Årsgebyr:0,-

Annonselenke

SØK NÅ!
Sammenlign
6
88 øre/l rabatt på Esso
2% cashbak på alle bensinstasjoner
Tilgang til en rekke rabatter
Maks Kreditt:50 000,-
Aldersgrense:21 år
Årsgebyr:0,-

Annonselenke

SØK NÅ!
Sammenlign
6
40 øre i Trumf-bonus på drivstoff
1% Trumf-bonus på alle kjøp
50 dagers rentefrihet
Maks Kreditt:75 000,-
Aldersgrense:20 år
Årsgebyr:0,-

Annonselenke

SØK NÅ!
Sammenlign

Kriterier for testen

Dette er en generell test der vi har vurdert kriterier som vi anser som viktig for den gjennomsnittlige bruker. Vi gjør oppmerksomme på at testen ikke inneholder alle kredittkort på markedet, og at det finnes andre aktører på markedet som ikke er representert i denne testen.

I denne testen har vi vurdert 4 kategorier. Alle kortene gis en karakter per kategori, og de får deretter en totalsum/terningkast basert på dette. De 4 forskjellige kategoriene vektes ulikt:

  • Brukeropplevelse: 10%
  • Renter og gebyrer: 35%
  • Fordeler: 35%
  • Helhetsvurdering: 20%
  • Brukeropplevelse
  • Renter og gebyrer
  • Fordeler
  • Helhetsvurdering

Hvilket kredittkort er best?

Vår test er en generell vurdering der vi ser på ulike kriterier for en gjennomsnittlig bruker. Hvilket kort som passer best for deg kommer an på hva som er viktig for deg. For noen er lav rente det viktigste, mens for andre er fordeler, tilbud eller drivstoffrabatt det viktigste.

Dersom du er usikker, anbefaler vi å bruke “sammenlign” funksjonen vår for å tydeliggjøre forskjellene mellom kortene du vurderer. Klikk på “Sammenlign” ved siden av de kortene du vurderer, og klikk deretter på sammenligningsikonet helt ute på høyre side. Du vil da få vist kortene ved siden av hverandre, og du kan enkelt sammenligne kortenes fordeler, gebyrer, renter m.m.

Sammenlign Kredittkort

Valg av kredittkort

Det er mange gode grunner til å skaffe seg et kredittkort, og det finnes flere hundre kredittkort på det norske markedet. Hvilket kredittkort kun bør velge kommer an på ditt behov og hvilke fordeler du ønsker.

Rente

Du finner renteeksempel listet under hvert kredittkort i testen vår. Vær obs på at kredittkort har en høy rente sammenlignet med andre former for kreditt, og vi anbefaler derfor ikke å bruke et kredittkort som et lån (med mindre du vet at du raskt kan betale ned utestående beløp). Dersom du ønsker å benytte kreditten som et lån, så anbefaler vi å heller søke om et forbrukslån eller snakke med banken din om andre løsninger. Se vår test av forbrukslån for en oversikt over tilbydere.

Å betale med kredittkort kan gi deg mange fordeler, men på grunn av den høye renten banbefaler vi at du betaler ned utestående beløp så raskt som mulig.  Dersom du hele tiden betaler ned utesående beløp, så kan et kredittkort gi deg mange fordeler og rabatter.

Gebyrer

Det kan være store forskjeller i størrelsen på gebyrer på de forskjellige kredittkortene. Noen av kortene er gebyrfrie, mens andre tar høye gebyrer feks ved kontantuttak. Du kan se gebyrere hvert kort tar ved å lese testen av det enkelte kortet. Vi anbefaler imidlertid å bruke “Sammenlign” funksjonen på siden vår. Da kan du vise 2 eller flere kredittkort ved siden av hverandre, og du kan enkelt sammenligne gebyrene mellom kortene.

Rabatt på drivstoff

Flere av kredittkortene i vår test gir deg rabatt på drivstoff, og vi har laget en egen test av bensinkort. Noen kredittkort må brukes hos en spesifikk bensinstasjonkjede for at du skal få rabatt, mens andre kort gir deg rabatt uavhenig av hvilken bensinstasjon du velger. Med bensinkort kan du spare mye penger, men husk å betale utestående beløp hver mnd.

Fordeler

Svært mange kredittkort har et fordelsprogram som gir deg rabatter på kjøp. Fordelene gis i form av rabatt, kickback eller bonus. Rabatt vil si at du får fratrekk i pris når du betaler med ditt kredittkort i spesifikke butikker, hoteller eller restauranter. Med Kickback betaler du fullt beløp i butikken, men du får tilbakebetalt et beløp på neste faktura. Bonus er poeng du kan opparbeide deg når du handler, og bonuspoeng kan f.eks. benyttes ved kjøp av flybilletter.

I testen av hvert enkelt kort kan du lese om fordelene som følger med. Du kan også benytte vår “Sammenlign” funksjon for en raskt sammenligning av fordelene mellom 2 eller flere kredittkort.

Forsikring

De fleste kredittkort har reise- og avbestillingsforsikring inkludert dersom du betaler minimum 50% av reisen med kortet deres. I tillegg kan man med flere kort kjøpe tilleggsforsikringer. F.eks. kan man forsikre seg mot å fylle feil drivstoff. Andre eksempler er ransforsikring eller ID-tyveriforsikring. Du kan lese mer om eventuelle forsikringer som følger med i testen av hvert kredittkort.

Hvilket kredittkort bør du velge?

Dette er umulig for oss å svare på. I vår test forsøker vi å vurdere hvert kort på generelt grunnlag, men til syvende og sist er det hvilke egenskaper og fordeler du ønsker som er avgjørende. Husk også at det er viktig at du hele tiden betaler ned utestående beløp ved forfall. Det er føst da du kan dra full nytte av fordelene i kortet.

Sammenlign tilbud
  • Lån (0)
Sammenlign
0