Inneholder markedsføring

Tenker du å ta opp et forbrukslån?

Det er flere faktorer du bør tenke gjennom før du oppretter et forbrukslån:

1.  Har jeg råd?

Lån må betales tilbake, og en god måte å sjekke om en har betalingsevne er å legge til side et beløp tilsvarende det terminbeløpet vil bil.
En annen måte kan være å sjekke eget budsjett, og se om en ikke kan kutte tilsvarende terminbeløpet, slik at de månedlige utgiftene blir tilnærmet like.

F.eks. kan en justere type mobilabonnement som er rimeligere, eller bytte til en leverandør som tilbyr et rimeligere mobilabonnement. Sjekk også avtaler med treningssentre, forsikringsavtaler og lignende. En kan fort spare flere hundrelapper i måneden bare på små justeringer som ikke har alt for stor innvirkning på ditt daglige virke.

2.  Klarer jeg å betale om f.eks. boligrenten øker?

Sitter du allerede med et boliglån, så er dette knyttet opp mot boligen, og banken har da pant i dette om du ikke kan betale. De vil da kunne dekke sitt tap med å selge boligen din. Betaling av lån må alltid ha første prioritet da det fort kan bli både dyrt og gå ut over kredittverdigheten din om de blir misligholdt. Dette vil i sin tur gjøre det vanskelig å låne i fremtiden.

3.  Hvilke långivere tilbyr best rente og vilkår for meg?

Sjekk flere tilbydere. Det er ikke alltid de som roper høyest og har tv og radioreklamer som er de rimeligste. I vår test av forbrukslån finner du en oversikt over de med best vilkår og rimeligste rente. Vi har sjekket for deg, men se likevel over de ulike tilbyderne her for å finne den som passer til deg og ditt formål.
Du kan også velge å sammenligne 2 eller flere tilbydere for å få en best mulig oversikt over vilkår og kostnader. Husk imidlertid at hver långiver vil tilby deg en individuell rente basert på din økonomi. Det kan derfor være fornuftig å søke hos flere banker for å se hvem som gir deg de beste vilkårene.

4.  Kan jeg bruke andre alternativer enn forbrukslån?

Kanskje kan du låne penger av venner og kjente, men i noen tilfeller kan det ikke være en god ide. Betaler en ikke til rett tid får du ikke en formell purring, og det kan være en sikker måte miste de gode vennene en har. Da kan det være en fordel med smålån som betales over en kort periode, slik som over 1-2 år. Skal du ha et lån som går over kortere periode enn det, så kan kredittkort være tingen. Mange kredittkort renter seg ikke før det har gått flere uker, og da kan en betale tilbake kreditten før friperioden er gått ut. Les vår test av kredittkort.

Finanslisten
Sammenlign tilbud
  • Kredittkort (0)
  • Bensinkort (0)
  • Lån (0)
Sammenlign
0