Inneholder markedsføring

Valg av kredittkort

Hvilket kredittkort bør du velge?

Det finnes svært mange kredittkort på markedet,  alle med forskjellige egenskaper, fordeler og ulemper. Hvilket kredittkort du bør velge kommer derfor i stor grad an på hvordan du ønsker å benytte kortet. Vi har sett nærmere på forskjellige bruksområder og hvilke type kort som passer.

For deg som ønsker rabatt på bensin

Drivstoff er dyrt, og svært mange bruker derfor bensinkort for å spare penger. Kredittkort som gir rabatt på drivstoff har 2 fordeler;

  • Du får rabatt på drivstoff
  • Du får en god oversikt over hvor mye du bruker på drivstoff

Som med alle andre kort med fordeler, så bør du hver måned betale ned utestående beløp for å få mest mulig ut av fordelen. Kredittkortselskapene tjener penger dersom du utsetter betalingen. Kredittkortet vi har kåret til best blant bensinkort er 365Privat. Med dette kortet får du 3,65% i cashback + 34 øre i rabatt per liter når du fyller hos Esso. Dette utgjør en besparelse på 88 øre/liter ved en literpris på 15 kroner.

Nummer to i vår test gir en besparelse på 56 øre/liter. Du kan lese mer i vår test av beste bensinkort.

For deg som ønsker å handle på avbetaling

Kredittkort bør ikke benyttes som lån på grunn av høy rente, men i enkelte tilfeller kan det være behov for å handle på kreditt og utsette betalingen.

Ikano Visa er blant kortene med lavest rente i vår test. I tillegg har  man 50 dagers rentefrihet, men denne perioden kan utvides til alt fra 2 til 9 måneder mot et gebyr. Betalingsutsettelse gjelder for kjøp over 2500 kroner, og engangsgebyret vil være på mellom 99 og 450 kroner.

Santander Red er kredittkortet i vår test med lavest rente. Men vær obs på at om du velger å ikke betale hele saldoen ved forfall, påløper det renter fra kjøpsdato for hele beløpet frem til innbetalingsdato. Det vil si at selv om dette kortet kommer godt ut dersom man kun ser på renten, så kan det komme dårligere ut enn de andre kortene dersom du betaler ned over en lengre periode.

For deg som ønsker å spare penger

Mange kredittkort gir tilgang til fordelsprogram og rabatter ved utvalgte butikker.  Vi har tidligere kåret Remember Kredittkort til det beste rabattkortet i 2017. Med  kredittkort fra Remember får du rabatt i mer enn 230 nettbutikker, og du kan spare mye penger ved å benytte disse rabattene. Du kan lese mer om Remember sitt fordelsprogram i vår artikkel om Remember Reward.

Andre kredittkort med gode rabatter er Ikano Visa og Santander Flexi.

Med Ikano kredittkort får du faste rabatter. Du får 1% rabatt på mat- og dagligvarer, 1% på alle bensinstasjoner, og 2% rabatt på Shell (gjelder også drivstoff). kano Bank gir deg også månedsrabatter på alt innenfor én bestemt bransje. Disse rabattene gjelder samtlige butikker tilknyttet den spesifikke bransjen, og dette gjelder både i Norge og i utlandet. Rabatten i Desember er for eksempel 4% på mat og dagligvarer (alle dagligvarebutikker), mens du i August får 10% på helse og velvære.

Med Santander Flexi kan du hver måned velge en kategori der du får 4% på alle kjøp. Kategoriene du kan velge mellom er: 4% bonus på drivstoff, 4% bonus på klær og sko, 4% bonus på flyreiser, 4% bonus på elektronikk eller 4% bonus på sportsutstyr.

For deg som reiser mye

Mange kredittkort gir gratis reiseforsikring dersom du betaler minimum 50% av reisen med deres kredittkort. Det kortet som vi har kåret til beste reisekort er Bank Norwegian Kredittkort.

1% av alt du bruker omgjøres til CashPoints, og betaler du alt du kjøper gjennom hele året med Norwegian-kortet kan det være mye penger å spare når neste reise skal bestilles. CashPoints kan brukes til å hel- eller delbetale flyreiser hos Norwegian. 1 CashPoint = 1 kr.

Dersom du betaler med Norwegian-kortet når du kjøper flybillett hos Norwegian, så får du også ekstra Cashpoints for dette. Du vil da motta 5% CashPoints på LowFare-billetter og 20% på Flex-billetter.

Med kredittkort fra Bank Norwegian får du gratis reise- og avbestillingsforsikring inkludert (krever at du betaler 50% eller mer av transportkostnadene med ditt  Norwegian kredittkort). I tillegg er uttak i utlandet gebyrfri med kredittkortet fra Norwegian.

Oppsummering

Det er altså viktig å tenke på hvilke fordeler du ønsker før du velger kredittkort. Det kan også være en fordel å ha to eller flere kort som brukes til spesifikke formål.

Du kan for eksempel ha et bensinkort fra 365Privat som du benytter hele året til fylling av drivstoff, mens du har et Norwegian kredittkort som du benytter når du er på reise i utlandet.

Finanslisten
Sammenlign tilbud
  • Kredittkort (0)
  • Bensinkort (0)
  • Lån (0)
Sammenlign
0